Csökkentsd tartozásod 120%-ról akár 31,91%-ra

 

Hogyan csökkentsd hiteled visszafizetését 120%-ról akár 31,91%-ra?

Természetesen varázsolni mi sem tudunk, de vannak esetek amikor tényleg megoldható ilyen mértékű csökkentés.

Alap feltételezés: Minél kevesebb futamidőt érdemes választani, mert a hosszabb törlesztési időszakhoz magasabb visszafizetés tartozik.

Trükk: Az elmondottak ellenére te mégis hosszú futamidőt választasz (legjobb ha fix kamatozású). Az elnyújtott futamidő lehetővé teszi számodra azt, hogy olyan törlesztőrészletet válassz ami mellett belefér egy rendszeres megtakarítási program elkezdése.

Eredmény: A hitelt törleszted az előre meghatározott ütemben. A megtakarításodban folyamatosan gyűlik a pénzed és ha jól választasz akkor 10+ éves távlatban a kamatok jelentősen felduzzasztják a megtakarításod értékét. Így, amikor az összegyűlt pénz és a hitel tartozás ugyan annyi lesz, akkor egyszerűen végtörleszted a hiteled.

Előny: Rövidebb futamidő, Több megtakarítás

Számoljunk egy 10.000.000 Ft-os Babaváró hitellel.

Alap eset:

Törlesztő: 45833 Ft
Futamidő : 273 Hónap
Hitelre visszafizetett összeg: 10.630.390 Ft

Megtakarítással kombinálva:

Megtakarítás: 15.000
Hitelre és megtakarításra összesen havonta: 60.833
Végtörlesztési idő: 168 hónap
Hitelre és megtakarításra összesen befizetett: 9.536.188

Spórolás: 1.094.202

TANÁCSADÓI MEGLÁTÁS:

A hitelkiváltás lehetősége biztosít egy olyan lehetőséget számodra, hogy magasabb kamatkörnyezetben (10+% , 2022. augusztus) is bátran vehetsz fel hitelt.

Első lehetőség: Drága hitel felvétele, majd kiváltása a 3. évben.



Probléma amit megoldhatsz: A drága hitelek elijeszthetnek akár egy lakásvásárlástól, de ha sokat vársz akkor kinézett ingatlanod értéke jócskán megemelkedhet.

Előny: Meg tudod valósítani azokat a pénzügyi céljaidat amikhez hitel felvétele szükséges úgy, hogy a helyzet ellenére nem kell extrémen sokat visszafizetned a banknak.

Második lehetőség (Drága hitel felvétele, megtakarítás elindítása, hitel kiváltása, végtörlesztés futamidő lejárta előtt)

 

Adott esetben még a pénztárakon keresztül igénybevehető támogatással tovább faraghatsz, a visszafizetendő összegen.

LAKÁSCÉLÚ JELZÁLOGHITEL TÖRLESZTÉSE

A számládon lévő pénzből fizetheted a lakáshiteled havi törlesztőrészletének egy részét. A havi maximális összeg az év első napján érvényes minimálbér 15%-a lehet. Ezért is jó hír, hogy 2022-ben nő a minimálbér összege, mert így a hitelednek is nagyobb részét törlesztheted a pénztári számládról. A 200 000 forintos minimálbér 15%-át, azaz havi 30 000 forintot tehetsz hozzá a havi törlesztődhöz a számládról.

Jól hangzik? Ilyen és ehhez hasonló praktikák érdekében kérd szakértőink segítségét! Egy díjmentes konzultáció keretein belül biztosan megtaláljuk azt a megoldást, ami leginkább illik hozzád. Amennyiben elégedett voltál velünk, a jövőben bizalommal fordulhatsz tanácsadódhoz pénzügyi kérdéseiddel kapcsolatban.

Hasonló cikkek

Mire figyelj hitelfelvételkor? 1. Mindig legyen tartalékod! Legalább 3-6 havi kiadásodnak megfelelő összeget tarts valamilyen könnyen hozzáférhető (likvid) megtakarítási formában (bankszámla, lekötött

Személyi kölcsön Ha hirtelen jön szembe veled egy nagy pénzügyi kiadás, akkor jó opció lehet számodra az egyszerű személyi kölcsön. Egészségügyi problémák,